Technotrailer 5de

Dinsdag werden we volledig ondergedompeld in de wereld van techniek. Dit gebeurde met 4 verschillende activiteiten. In de technotrailer leerden we een echte robotarm besturen. Hier leerden we over chemische reacties tijdens het maken van onze eigen haargel. Ook konden we hier onze talenten ontdekken en een krantje maken. 

Ons afdak op de speelplaats werd omgebouwd tot werkplaats. Met behulp van een schuurplankje, een winkelhaak en een boormachine maakten we allemaal een dobbelsteen uit hout. Hiervoor moesten we eerst nauwkeurig, technisch tekenen om de plaats van onze stippen te bepalen. 

In de klas van juf Steffi bouwden we een arena om met een robot te werken. Deze kleine robots konden we programmeren met een tablet. Na enkele oefenrondjes rolden de meeste robots een duidelijk rondje in de arena met bijhorende lichtjes en geluiden! 

In de klas van juf Sofie werkten we met de technoboxen. Met startkabels, een batterij, lampjes en schakelaars leerden we over een stroomkring. We maakten stop motionfilmpjes met de tablets. Ook konden we verschillende apparaten ontdekken en gebruiken die in vele technische beroepen bijna dagelijks worden gebruikt. Er was een laserwaterpas, een leidingdetector en zelfs een warmtebeeldcamera. Hier konden we volop mee experimenteren.

Het was een geslaagde technische dag!